AQUARIONs LiefdesNieuwsBrief nr 8, april 2017

Op dit moment schijnt nog net de energie van de Sneeuwmaan (van 18 februari tot 19 maart) waar ontkiemen zich aandient met de kracht van een boom in een zaadje, en glijden we verder de Eimaan in (tot 18 april) waar het gaat om zorg en bescherming *.


Nieuwsbrief 8 laat het daglicht schijnen op griepen en grijpen
- griep
- het ontroerende verhaal van Steven

- tip voor single reizen
- jarig + grijp je (kortings)kans

 

Lieve reader,

Wanneer je griep had ergens in de eerste maanden van dit jaar, dan was je nog niet jarig ... en toch zijn er alweer nieuwe vrolijk makende blaadjes aan de boom.

Ik geloof dat ik niet eerder zulke afschuwelijke 8 weken heb moeten meemaken. Griep met hoge koortsaanvallen en langdurig pijnen. Daarna walgelijke hoofdpijnen en overgeven. Heftig! En omdat ik er een hekel aan heb anderen aan te steken, gaf ik mijzelf daar een portie afzondering bij cadeau.
 

Wat een serieus verdriet leverde dat op. De zelfgekozen eenzaamheid werd dieper dan ooit. Het leek of ik reddeloos verloren was in pijn, verdriet en schaduw. Meren vol heb ik gehuild. Ik hoefde niet meer. Of moest ik iets leren? Moest ik eens flink griepen?

Nu ik weer meedraai, ben ik die schaduwgevoelens nog niet helemaal kwijt, ik wil ze kennelijk nog even voelen, proeven. Ik gun mezelf maar een soort na-ijlen van verdriet. Ik vond het eng dat ik geen greintje levenslust of trek meer kon ontdekken, ik voelde me 96. Waar is dat lichtpuntje dat ik altijd achter de hand had? 
Of was dit een hele grote opschoning?

En al die andere griepers om mij heen? Maakten zij ongeveer hetzelfde mee? Ik hoor van wel. En zij die zonder griep al jaren in eenzaamheid leven? Het was niet voor niets dat voltooid leven gesprekken gelijktijdig hoger opliepen. Was het dan een collectief dieptegebeuren? Gaat het om empathie met medemensen, met de natuur, met leven, met liefde? Ja, ik denk van wel. En het gaat om de zon leren zien.

Ik heb de allereerste warme winterzon gebeden mij in mijn hart te kussen met een snelle ademtocht, hoe klein ook. Het is gelukt, zij deed het, ik herkende het. Ik zal zoiets blijven doen, dat weet ik, opnieuw en opnieuw, wellicht telkens weer een stukje wijzer, zeker als het gaat om hulpvragen stellen, want daar ging het uiteindelijk om. Niet alleen blijven met de pijnen. Contact maken met zon + met mensen opdat er weer iets nieuws geboren mag worden.


* uit Petra Stams 13 Mannenkalender.

Tot de volgende energietijd, die van de Maan van het Ontwaken (van 19 april -17 mei), waarin vruchtbaarheid centraal staat.

Benieuwd naar het wonderlijke verhaal van Steven, 8 jaar na diens romantische doorbraak?  
Vind het hier, bij The Naked Truth.

 

Tip voor Single Reizen, hoogopgeleid tot 50 jaar, een week of iets meer.
Deze lijkt mij betrouwbaar en goed voor mensen die niet helemaal verlegen meer zijn.

Ach, waarom zou je je vakantiegeld niet besteden aan beter minnaarschap? Van deze reis heb je je leven lang plezier en reizen met je geliefde kan altijd nog.

Van griepen naar grijpen:

Jarig ben ik ook, op de gewone manier. Pas geleden ben ik 70 geworden en dan heet ik oud en wijs te zijn. Hmmmm. Haha, hiiiii!!! Gelukkig, ik kan weer lachen. Zin in een kadootje? 
Lees hier verder.

Veel liefs, zonnigs en fleurigs van Marion

 Mijn praktijk in Bilthoven, kom jij ook hier je verhaal doen?

---
---

Doorsturen van deze LiefdesNieuwsBrief naar mensen die er iets aan zouden kunnen hebben mag uiteraard, graag zelfs. Ze zouden je eeuwig dankbaar kunnen gaan zijn, en wie wil dit nou niet? Op mijn site staan vele testimonials ...