Aaibaar

Er is een plant, die flanellerig aanvoelt, zacht dus. Ze heet niet voor niets Flannel Flower. Vooral de bloemen staan bekend vanwege de aaibaarheid.

Je kunt er bijna niet vanaf blijven.

Deze plant  groeit en bloeit vooral in de omgeving van Sidney, Australie, vaak aan rotsranden bij zee en bij kloven.

Hij is prachtig wit, met tussen de vijf en 12 vrij strak toelopende puntige bloemblaadjes, in de punten met een penseellikje grijsgroen. Het hart ziet er uit als een bolletje met superkleine creme en grijsgroene meeldraadjes. Een andere variant heeft roze meeldraadjes. De steel en haar bladeren zijn ook grijsgroen, een beetje krullend, warrig ogend, bijna droog en dor.

Laat er nou een geneeskrachtige essence bestaan van deze plant, gewoon in een flesje! Je hoeft er dus niet ver voor te reizen om de kracht van deze plant binnen te halen.

De essence bevorderdert emotionele ondersteuning, om je zachter en gevoeliger te maken, ondersteunend voor mensen die er niet van houden om aangeraakt te worden. 

Het bevordert de eigen zachtheid en sensitiviteit in de aanraking. Het nodigt vooral mannen uit tederheid in de aanraking te ervaren, de innerlijke gevoelens te vertrouwen en deze verbaal te delen. Het helpt om je sensualiteit, geluk en plezier in fysiek contact te doorvoelen, ook voor vrouwen trouwens, en voor bijen. 

Je begrijpt wel dat ik het elixer van de Flannel Flower graag aanbeveel aan mijn clientèle.