Expertise

Als eerste in Nederland ben ik in het jaar 2000 openlijk met lichaamsgerichte intimiteitscoaching voor laatbloeiers begonnen, uit begrip voor het onvermogen van enkele cliënten zichzelf te voorzien van de juiste oefenmogelijkheden. De expertise bouwde ik van toen af in rap tempo op. Het leek alsof ik ertoe geroepen werd, nog steeds, het past mij als een handschoen.

Zeven jaar eerder had ik persoonlijke relatiebemiddeling plaats laten maken voor advisering en coaching, als voorbereiding op nieuwe relaties. En van daaruit ontwikkelde ik mij naar Intimiteitscoaching, samen met externe coaches, die mijn gedachtengoed onderschreven. Zij zijn zelfstandigen die de cliënt op mijn advies zelf boekt; ze werken dus in overleg en met supervisie samen met mij op dit specifieke terrein van intimiteit.

Mijn opleiders noch ik wisten dat ik deze kant op zou gaan :-))) Ik hoor vaak hoe bijzonder en uniek dit initiatief is. Toch volgde in mijn visie het nieuwe op het vorige, doodgewoon; het moest er maar van komen, het was hoog tijd en een logisch vervolg. Ik leerde en studeerde met groot enthousiasme, ‘wist’ ineens veel over eenzaamheid en achterlopen, voelde diep mee met het thema laatbloei zonder erin te verdwijnen. Later bleek er op andere enkele plekken op de wereld ongeveer hetzelfde te zijn ontstaan, synchroon dus. Nu vragen velen (internationaal) om opgeleid te worden. Geef ze eens ongelijk, intimiteitscoaching is ongelooflijk vervullend werk; heel precies en verfijnd, niet iets om maar eens even erbij te doen.

Ik stond er al om bekend dat ik graag samenwerkte met anderen, zoals coaches, massage specialisten, therapeuten en verwijzers op allerlei gebied (medisch/sociaal/psychologisch/seksuologisch/healing/ wellness). Ook vele artikelen en een aantal films steunden de expertise.

Ik heb een aantal krachtige, goedwerkende programma’s mogen ontwikkelen, juist dankzij al die samenwerking. Ik ben hier zeer dankbaar voor. Iedere keer raak ik weer ontroerd over de mooie resultaten die wij samen bereiken, vaak worden mijn ogen gewoon wat zoutig.

Uit mijn liefde voor samenwerking valt wellicht af te lezen dat geen van de externe coaches alleen, dus zonder onderling overleg, inter- of supervisie werkt; ik vind zulke situaties ronduit ongezond en zelfs beschadigend voor de coachee. Een alleenwerkende coach wil zelf teveel rollen spelen (moeder/vader, vriend/vriendin, partner), wat bij de coachee grote verwarring kan oproepen, zelfs na beëindiging van een coachtraject. Ik weet dit uit ervaring en heb het vastgelegd in de omschrijving van het werk bij Stichting NOVIS. Ik werk in de coach/coachee/procesbegeleider-driehoek en wissel informatie uit om overlap en tijdsverlies te voorkomen. Een coachee die met Aquarion werkt, bezoekt meerdere coaches die elk een aparte rol op zich nemen, soms parallel aan elkaar.

Bij mijn trajecten horen ook een aantal sessies bij iemand van hetzelfde geslacht. Mannen worden in contact gebracht met een mannelijke coach en vrouwen met een vrouwelijke, naast degene (resp. v/m) met wie ze het intiemere gedeelte zijn aangegaan. Dit is standaard. De gunstige effecten hiervan en de (tijds)winst voor de coachee stromen altijd binnen.

Daarbij gaan wij ervan uit dat een coachee gebaat is bij het consulteren van meerdere coaches vanwege de hoeveelheid ontmoetingen. Kennismakingen op sociaal niveau worden gemakkelijker omdat de coachee in de tussentijd gewend raakt aan ‘gezien’ worden en met open blik kijken. Je kunt zeggen dat hij of zij deze ontwikkeling al doende meepakt. Daarnaast zullen coaches de coachee kennis laten maken met tips voor de ‘appeal’ die hij/zij maakt (innerlijk, uiterlijk, stijl, geuren en kleuren) en ook voor passende ontmoetmogelijkheden in de eigen omgeving.

Ik sta in nauw contact met de nodige sociale ‘speelvelden’ waar een client zich verder kan bekwamen in al dan niet romantische ontmoetingen. Soms plaats ik een date-oproep op deze site, kijk maar bij Ontmoetingen.

Tot slot werken de client en ik samen aan een sterk, goedwerkend profiel, voor spontane ontmoetingen, speciale cursussen en voor (internet)dating.

Wil je mijn visie en missie weten?   Lees ze hier.

Geïnteresseerd geraakt om je zorgen met me te delen?   Neem dan deel, is mijn uitnodiging.  Soms is één gesprek al voldoende.