Intieme inhaalslag

‘Een inhaalslag is (letterlijk) een strijd die geleverd wordt om een achterstand goed te maken.’  

Bij Aquarion slaan en strijden wij niet, laat dat goed duidelijk zijn; integendeel, we nodigen uit, dagen uit, nemen mee op een ontdekkingstocht naar intimiteiten.

We raken zacht aan, strelen, omhelzen, omarmen, laten ons omarmen door jou, nemen jouw wensen een tijdje onder onze hoede. Een intieme inhaalslag begint in zekere zin met de innerlijke strijd om de knop wel of niet om te zetten; de knop naar ervaringen die een eerste of volgende relatie mogelijk maken.

Het omzetten van deze knop (‘het uitzetten van duisternis’, naar een uitspraak over muziek van dirigent Andris Nelsons), het ‘aanzetten van licht’ op intimiteit, vraagt moed, want wanneer je het doet zie je in een flits dat alleen jij het bent die deze handelingen te verrichten hebt.

Gelukkig is de lamp er een die langzaamaan opgloeit en meer verlichting en warmte afgeeft dan je dacht.

Ik neem aan dat ook jij daarna de keuze wilt houden om -wat licht betreft- ‘uit’ of ‘aan’ te staan, gesloten of open, verdrietig of geïnspireerd. En daar gaat het precies om. Je wilt keuzes hebben, meer dan je tot nu toe ter beschikking had. In alle vrijheid. Je lekker bewegen op sociaal, romantisch, intiem, seksueel gebied en wellicht ook op diepere levens’zaken’. Aquarions Inhaalslag omvat deze beweging van ‘aan’ en ‘uit’.

Als laatbloeier geboeid raken in liefdesrelaties mag weloverwogen gaan, met geduld, enigszins vertraagd, stap voor stap. En alhoewel er in het allereerste stadium nog niet veel sexy gevoelens bij zullen zijn, zal er wel al behoorlijk wat opluchting te constateren zijn. Dat is nodig om op een gezonde en liefdevolle manier uit het tegenwerkende rad van negatieve overtuigingen te komen waar je mee te maken hebt.

Terwijl je vele kleine en toch stevige stappen zet naar vrede en liefde in jezelf, zal je je tevens ontwikkelen naar minnaarschap, want dit volgt er automatisch op. Je groeit mee naar jouw persoonlijke, natuurlijke expressie van liefde. Het is de aanraking die het hem doet.

Je begint te beseffen dat je een ‘zogenaamd comfortabel’ deel in je leven van diep wegduiken en uitdagingen vermijden aan het overschrijven bent met een nieuw reëel deel; dat van gezien willen worden, belangrijk zijn, meetellen, meespelen, invoelen. En van betrokken raken op precies dat tempo dat jou past.

Wil je ook (meer weten over) de knop omzetten naar liefde?   Lees dan hier over de voorbereiding.