Testimonials

In deze testimonials lees je uitspraken, vragen en opmerkingen van cliënten, met soms een korte reactie van mij.

Soms heb ik twee testimonials samengevoegd, voor de leesbaarheid. Niemand komt herkenbaar aan het woord, behalve de vierde man, van 25 jaar.

Wist je dat je op mijn site ontmoetingen kunt aanvragen met (ex)coachees van Aquarion?   Lees hier meer.

Man, 4, NL:
”Ik schrik ervan hoe ik me heb laten misleiden in mijn jeugd. Alles rondom intimiteit was slecht en verdorven; ik mocht er absoluut niets van weten. Beetje bij beetje ben ik nu aan het leren dat intimiteit juist mooi en goed is en dat het bij het leven zelf hoort. Ik wil heel bewust voor het totale plaatje in mij leven, inclusief seks. ”

Man, 36, NL:
” Het viel me op hoe ik me meer op m’n gemak voel. Eerder was ik alleen al zenuwachtig omdat ik bang was dat er iets mis zou gaan als ik haar op de wang zou kussen om te feliciteren, en nu merkte ik dat ik daar niet eens bij na heb gedacht! Achteraf voel ik weer die aantrekkingskracht om te gaan bedenken of ik alles wel goed heb gedaan, m’n herinneringen te analyseren omdat er anders een risico is dat ik iets fout deed en dat heb gemist. Voor die neiging durf ik het aan om er niet in mee te gaan, hoe spannend dat ook nog voelt, want ik weet al dat het me nooit iets opgeleverd heeft en jij hebt me dat ook al eens gezegd dat je in het moment meteen al weet als je iets echt fout doet. Het voelt in ieder geval al heel goed om er zo mee om te gaan. Steeds weer een extra inzicht dat me bij die dingen verder helpt!”

Man, 41, NL:
”….  kon ik het toelaten en meegaan met wat m’n gevoel wou op dat moment. Die omhelzing was voor ons alletwee heel belangrijk, ik zag ook de tranen in de ogen van D. staan. Een hele goede ervaring die er eigenlijk kon zijn door de moeilijkere dingen in ons leven en waarbij ik m’n gevoel kon volgen door de stappen die ik in dit traject heb gemaakt. Als ik zo’n verhaal met de coaches deel merk ik het gevoel dat er ook bij hun (en jou) hierachter zit en dat vind ik heel waardevol. Alsof de dingen die ik deel, en ook andersom, een echte inhoud hebben behalve alleen de woorden.”

Man, 25, NL:
“Ja, ik vind het prima om gefilmd te worden voor tv over mijn problemen met de liefde. Ik voel er helemaal geen schaamte meer over, die tijd is voorbij. Ik ben er juist open van geworden. Als iemand er iets aan kan hebben, dan ben ik daar blij mee.” (uitzending Lauren! En de liefde, 9 januari, NPO3, 21.30u, M)

Man, 37, NL:
“Dank je (na compliment, M), het doet me goed om dat te lezen. Ik merk dat er veel los komt en dat is lastig, maar ik weet dat het goed is. Het hele traject is zo waardevol dat het soms bijna niet te geloven is, ik ben blij dat ik jullie heb gevonden. Bedankt voor alles en tot snel!”

Vrouw, 38, NL:
”Ik ben zelf zo iemand die alles van vrijen en een relatie aangaan juist helemaal niet meer in m’n eentje wil uitvinden. Jouw eerlijke kijk op mijn gepuzzel raakt me en slaat aan. Ik begin te snappen dat de puberteit verstreken is dat ik investeringen te doen heb. Ik besef ook dat ik de enige ben die ze doen kan. Wow.”

Man, 64, NL:
”Wat heb jij veel voor me gedaan, zoiets had ik niet verwacht. Eerder heb ik nooit steun gekregen, nu duidelijk wel, eindelijk. Ik ben tot rust gekomen, heb mijn lichaam leren kennen en dat van L. (coach, M) en van ons samen, allemaal nieuwe ervaringen. Ik kijk nu heel anders naar vrouwen en naar mijn kansen. Goed dat ik geluisterd heb naar dat zachte stemmetje dat zei dat ik naar jou moest gaan en je raad opvolgen, ook al wilde ik niet zo graag.”

Vrouw, 32, NL:
“Ik heb mijn ouders nooit verteld dat ik heel erg gepest werd. Ze hadden het zelf al moeilijk genoeg, ik wilde ze niet nog meer belasten met mijn sores. Daarom zat ik altijd op mijn kamer. Ze vroegen niet waarom. Jij en een psycholoog weten er nu van.” (Dank dat je me vertrouwde, M) 

Man, 41, NL:
”Ik besef nu pas hoe armoedig ik me al 25 jaar voel, alsmaar in die vizieuze cirkel leven van gebrek aan ervaring, mezelf doodschamen en uitschelden, met niemand over privezaken praten, meer schaamte en daardoor al helemaal niet openstaan voor tips en hulp. Vreselijk. Dat jij dit begrijpt vind ik eigenlijk behoorlijk schokkend. Er zijn er dus meer. Godzijdank valt de schaamte meer en meer van me af. Alleen al daarom voel ik me sterker. En dan nog  jullie normale gespreksstijl als het over seks gaat en dat fantastisch leuke huiswerk.”(Hoi, M)

Man, 34, NL:
”Waarom vertelde mijn huisarts mij niet dat aanraken zoveel goeds doet voor mijn stemming? Als eerste werd ik volgestopt met antidepressiva om mijn somberheid en vermoeidheid te bestrijden en ik geloofde ook nog een tijd dat dat het enige redmiddel was. Er werd niet eens over vrijen gesproken. Uit mezelf begon ik er niet over dat ik nog maagd ben, daar geneerde ik me kapot voor. Gelukkig kreeg ik die tip (over Aquarion, M) van mijn psycholoog. Mijn God, wat een verspilling van mijn leven, zeg ik nu achteraf. Sorry, dat moest er toch nog even uit. Verder ben ik heel erg blij met wat ik geleerd heb. Ik heb pas een date gehad, helemaal spontaan. Nu spreken we veel af. Ze woont ook nog in de buurt. Te gek gewoon. Mijn leven is totaal veranderd. En die pillen heb ik helemaal niet nodig.”

Man, 27, NL:
”Ik heb jullie niet meer nodig, ik heb mijzelf ingewijd, gisteren!!!! Geweldig! Van een kluizenaar naar een lieveling gegaan en dat binnen die korte tijd. 2016 is mijn jaar, en soms knijp ik mij nog in de arm … Echt? Ik? Het blijkt waar te zijn, ik blijk aantrekkelijk te zijn, wat jullie allemaal al zeiden, alleen was ik de enige die dat echt niet zo voelde, ik leek meer iemand met wie je je beter niet kon inlaten. Totaal veranderd, vrouwen komen aldoor op me af, te gek. En er zullen nog wel meer kwartjes gaan vallen. Ik ga in september werk zoeken, of misschien een opleiding, nu nog even van de zomer en m’n vriendin genieten …”

Vrouw, 35, NL:
”Meestal heb ik geen negatief zelfbeeld, maar wel in contact met anderen, vooral mannen. Ik zie mezelf door de ogen van de ander als extreem onaantrekkelijk. Mijn twee beste vriendinnen weten van de situatie af, denken ook dat ik iemand ben die niet met iemand anders samen zou willen leven (als ze dat echt geloven). Niemand weet iets af van de afspraak met jou. Ik kon me de naam Aquarion nog herinneren van een TV-programma. Ik hoop dat ik met hulp en nieuwe inzichten uit m’n volledig geisoleerde privebestaan kan komen.”

Man, 41, NL:
”Ik ben wanhopig. Kom niet meer buiten, ik laat zelfs de boodschappen bezorgen, omdat ik contacten aangaan niet meer trek. Op het werk speelt dit niet, ben ik best zelfverzekerd. Maar privé ben ik schrikachtig als ik aan intiemere contacten denk of een hand op mijn arm voel. Niks hielp echt tot nu toe, gesprekken met een psycholoog maar een beetje nadat ik burnout ben geworden. Ik speelde ook wel mooi weer. Niemand, zij ook niet, weet af van de werkelijke reden van de burnout: nooit gezoend of een vrouw aangeraakt. Het lijkt me dat dit voor jou bekend is, dus mail ik je. Sorry als ik je stoor.”

Man, 39, NL:
”Ik las in jullie testimonials dat jullie niet aan tactiel stimulering doen. Komt er bij jullie behandeling dan geen stimulering aan te pas? Ik heb nl. nogal last van downers.” (Kom dan maar eens praten over orgasmes die de hele mens, lichaam, geest, ziel, uitnodigen naar bliss en gedachtes met vakantie sturen. M)

Man, 46, NL:
”Ik had nooit gedacht dat S. (mannelijke coach, M) zoveel voor mij kon gaan betekenen. Ik zie in hem een soort vader, broer, vriend die mij goed vindt zoals ik ben en in korte tijd door mijn afweer heen prikte. Echt ongelooflijk vlug. Of hij mij al heel lang kende!  Ik ben zielsblij dat ik hem heb ontmoet. Wie had dat gedacht, wil ik naar een vrouw, kom ik ineens terecht bij een man en vind ik dat een steengoeie zet.” (haha)

Vrouw, 37, Be:
”Zo mooi dat jullie van aanpakken weten, ik voel mij serieus genomen dat ik voort wil maken aangezien ik nog zo graag kinderen wil. Geen verder tijdsverlies meer.”

Man, 32, NL:
”Ik weet niet of ik homo ben of hetero. Hoe kan daar achterkomen? Ik durf niet aan sex te beginnen, ben dus nog maagd. Ik ben al bij een seksuoloog geweest, maar die gesprekken hielpen niet. Het duurt me veel te lang allemaal. Zometeen ben ik 100.”

Moeder, 58, NL:
”Ik wil graag dat mijn zoon gelukkig wordt met een partner. Hij is 33 en heeft volgens mij nog nooit handjes vastgehouden. Wat kan ik doen?’ (Je kunt vragen of hij gelukkig is, zo zonder geliefde. Of je hem ergens mee kunt helpen. En vertellen dat je iets aparts gelezen hebt voor singles die willen leren vrijen, M)

Journalisten nationaal en internationaal:
”Ik wil graag een client van jullie interviewen, kan je me aan een paar mensen voorstellen?”

Man, 27, NL:
”Tactiele stimulering, doen jullie daaraan? Een seksuoloog verwees me naar Aquarion.
(Wij doen tactiele streling, wat echt anders is, M)

Man, 54, NL:
”A. en ik zijn inmiddels getrouwd en gaan binnenkort verhuizen uit N. Elke dag genieten we van elkaar, dat gun ik iedereen die bij jou een traject doorloopt. En trouwens ook iedereen die dat niet deed! :-))) Deze cd’s krijg je hierbij retour, zij komen uit mijn collectie naar voren. Vriendelijke groet, C.” (:-))) M)

Vrouw,  25, Be.
”Dank nog voor het supermooie gesprek, mevrouw, ik zie nu wel dat ik me niet echt zorgen maken hoef, dat geeft lucht he. Het boek stuur ik je eerdaags terug. Graag tot nog eens, wat later. Dat kan toch ook op Skype?”  (ja, zeker, M)

Man, 25, NL:
”Na ons gesprek is er het een en ander inwerking gezet. Ik merkte direct al toen ik de deur uitstapte en over straat liep en me in m’n ‘mannelijke kracht’ bevind, zoals we hebben geoefend, dit echt een verschil maakt. ook bij het afrekenen bij de kassa, bijvoorbeeld dat kassa meisjes helemaal zag blozen.. Of tijdens telefoongesprekken als ik dan even bewust in m’n kracht sta kan ik de dingen veel beter overbrengen met zekerheid, zonder gehakkel. Oja en het strand! Ik kwam op het nudiste strand terecht. Ik zwem en zon tegenwoordig naakt! Heerlijk. Had ik nooit van mezelf gedacht, zal ook de oorzaak zijn van ons fijne gesprek. Het boek heb ik bijna uit, dan stuur ik hem terug! Heelveel dank en hopelijk tot snel!”

Vrouw, 36, NL:
”Ik was hartstikke sceptisch over jouw werk, geloofde er geen barst van dat het iets zou uitrichten, al helemaal niet bij mij, zo’n kouwe kikker. Tot ik je sprak en het huiswerk ging uitvoeren, eerst van jou en toen van G en W. Jullie hadden door waar ik tegen aan liep, hoe ik in elkaar zat, juist als ik cynisch of afstandelijk was. Ik heb toen door de angst heen het achterste van mijn tong laten zien, voor het eerst. Daarna voelde ik warmte in mezelf ontstaan en kon ik me eraan overgeven, ook aan jullie en aan dat waar ik heen wilde in de liefde. Het voelde als samen. Ik kan weer verder. Vorige maand heb ik een aardige man leren kennen op een feestje van mijn broer, hij heeft ons gekoppeld, mag ik wel zeggen. Of het wat wordt? Ik heb er alles voor over.”

Man, 52, NL:
”Eerlijk gezegd, wilde ik niet meer leven, totdat ik snapte dat ik ZO niet verder wil leven. ZO is dat ik nog nauwelijks iets seksueels heb meegemaakt en geen oplossingen voor de uitzichtloze toekomst kan vinden. In mijn eentje kom ik er niet meer uit. Ik ben bijna opgebrand, maar hou me op de vlakte. De huisarts, een jonge vrouw, vraagt niet door en ik durf er niet over te beginnen. Ze stelde voor met pillen te beginnen, zodat ik rust krijg. Wat ze niet weet is dat ik geen rust wil maar juist rohring, dat ik omkom in de rust. Dus richt ik me toch maar tot jou. Ik heb je site gelezen. Alhoewel ik het nog niet echt geloof, lijkt het erop dat jij me kan helpen, is dat zo?” (Dat zou kunnen, wil je een afspraak maken?)

Vrouw, 42, NL:
”Moest ik maar doen, een traject. Alleen lukt het me niet me open te stellen voor liefde. Heel erg shit om toe te moeten geven. En toch wel mooi dat jij dit doet. Ik vind het spannend.”

Man, 48, NL:”Zo, dat was me wat, dat festival, ik voelde me in het diepe gegooid, heb af en toe wel even een stilte momentje ingebouwd, want dit ben ik helemaal niet gewend. Ik merk dat ik opener aan het worden ben naar mensen om me heen. Ik heb mijn geheim ook aan die ene vriendin verteld. Ze reageerde vol begrip, heel fijn. En aan nog iemand van de hardloopgroep. Het wordt al iets normaler.”

Vrouw, 43, NL:
”Heel erg bedankt voor de sessie samen met J. en voor de oefeningen. Wat weten we eigenlijk nog weinig over seks en over elkaar. Ja, liefde is er zeker tussen ons, dat zie je goed.”

Man, 41, N-Zealand/NL:
”Marion, Thank you for this and also the session the other day. It was enlightening and has been very helpful indeed to get your expert advice on my situation. Thank you also for the tips which have been very useful already to work and develop towards a brighter future.
Thanks once again and will come back with possible dates of the follow up meeting. Cheers ”

Vrouw, 36, NL:
”…. Ik weet het, Marion, mijn verlangen kan niet zo lang wachten. Ik ga nu in ieder geval weer voelen. Gisterenavond zat ik te mediteren met ons groepje en alles kwam langs, mijn hele toekomst werd ingevuld en mijn hart hoefde het alleen maar te koesteren.”

Man, 25, NL:
”Waarom heb ik dit niet eerder gedaan?!, die vraag komt maar steeds boven. Waar ik al een beetje bang voor was. Gelukkig is het minder heftig dan ik verwachtte, omdat ik veel blijer ben dat ik nu ben gestart. En ik weet ook waarom het zo lang duurde. Toch vind ik het moeilijk om te verwerken, omdat de afgelopen jaren misschien wel een stuk positiever verlopen hadden kunnen zijn als ik een alternatief had gehad … al blijft dat gissen. Daarnaast is het helaas ook de onwetendheid 🙁 :). Kunnen we vrijdag even skypen?” (ja, prima, 11.00u?)

Man, 55, UK:
”Thanks. I very much enjoyed yesterday’s session on internet with you. Till Monday, look forward meeting you in person.”

Man, 44, NL:
”Ik voel nu wat je bedoelde, Marion, het is of ik er een nieuw leven bij gekregen heb, zeker na die intieme sessies met J. Dat is zowel wennen als eng en aantrekkelijk tegelijkertijd. Wat fijn dat ik dit zomaar met jou kan delen.”

Man, 52, NL:
”Ik heb nu geleerd niet meer bezig te zijn met de verloren jaren, de jaren zonder liefde en seks. Ik ben zo enorm blij met wat ik nu weet, wat ik nu kan, dat ik vertrouwen heb getoond in de ontmoeting van gisteren. Terwiijl ik dit schrijf, komt er een chat binnen met een ‘ja’ naar een tweede ontmoeting ….hoera!”

Vrouw, 24, NL:
”Dank u wel voor het gesprek. Ik heb mijn vriendinnen over uw manier van praten verteld en nu wil iedereen er meer van horen, vooral over wat onze rol als vrouw is en wat een man wel en niet moet doen. Kunnen we een keer met zn 5en langskomen?” (was heel leuk, M)

Man, 45, NL:
”…. Ik zou mijn lotgenoten via jou ten zeerste willen aanraden het maximale aantal sessies te doen bij de inwijdster. Het gaat niet enkel om de ontmaagding, het ging mij om ontspanning, om leren, om zelfvertrouwen opdoen, om bijtanken. En dat ging niet in een keer.”

Man, 46, NL:
”Kan ik de tweede intake voor een traject vervroegen? Ik heb ’t niet meer van de zenuwen.”